Meer weten over het bestuur van Stukafest Amsterdam?

Maandag 06-04-2020

Voor het bestuur van Stukafest Amsterdam zijn wij op zoek naar 6 verschillende functies, deze functies zullen in dit artikel worden omschreven. Word je na het lezen hiervan enthousiast? Mail dan voor 13 april je motivatie + CV naar amsterdam@stukafest.nl. Heb je nog vragen? Stel deze gerust via een van onze social media kanalen, of stuur een mailtje! Wij geven je graag advies of vertellen je wat meer over een bepaalde functie.

Voorzitter
Als voorzitter van Stukafest ben je verantwoordelijk voor het overzicht van de organisatie van het festival en de andere evenementen die georganiseerd worden. Je houdt je bezig met de grote lijnen: je bent hoofdaanspreekpunt, ook al doe je dit in nauwe samenwerking met het hele bestuur. Gedurende het jaar zorg je ervoor dat de planning nagestreefd wordt, bereid en zit je vergaderingen voor, zorg je voor evaluaties en spring je bij waar het nodig is. Je weet precies waar je medebestuursleden mee bezig zijn en waar hun zwaartepunten liggen, zowel binnen de functie als op persoonlijk vlak.

Secretaris
Binnen Stukafest zijn er een aantal belangrijke taken voor de secretaris. Je notuleert de vergaderingen, houdt de mail bij, stuurt nieuwsbrieven en bent verantwoordelijk voor het ticketsysteem. Daarnaast vraagt de secretaris de verschillende fondsen aan die het mogelijk maken om het festival te realiseren. Hiervoor is het projectplan je verantwoordelijkheid, dat schrijf je samen met de rest van de bestuursleden. Ook werk je samen met nauw samen met de PR-coördinator, om samen goede communicatie naar de buitenwereld te brengen. De secretaris neem ook de zorg voor alle taken die door anderen niet vervuld kunnen worden, dus flexibiliteit en teamspirit is belangrijk!

Penningmeester en acquisiteur
De penningmeester houdt het overzicht over alle inkomsten en uitgaven van Stukafest Amsterdam. Voordat het organiseren begint stel je een de begroting op. Tijdens het proces houd je de kosten in de gaten, en bepaal je wat er financieel wel of niet mogelijk is. Na het festival houd je je bezig met de financiële afronding, met verantwoordelijkheid voor het factureren en het afhandelen van declaraties. Om Stukafest geld en sponsoren te bezorgen ga je als acquisiteur aan de slag om de leukste (wederzijdse) samenwerkingen te realiseren met verschillende partijen.

Programmeur
Als programmeur stel je het programma van Stukafest Amsterdam 2021 samen, en je onderhoudt het contact met de artiesten. In juni begin je al met het scouten van performances. Onze ideale programmeur heeft een neusje voor alle vormen van podiumkunsten; je houdt je graag bezig met het bezoeken van toneel, dans, muziek, kleinkunst, cabaret en andere kunstdisciplines en hebt een uitgesproken visie over waar jij belang aan hecht binnen de festivalprogrammering. Daarnaast hou je er van om evenementen te bezoeken en ben je niet bang om contact te leggen met artiesten en boekers. Naast een aanleg voor netwerken en het bezitten van een artistieke visie is enige verstand van techniek een pre, maar geen vereiste!

Productiemanager
De productiemanager is bij bijna alle onderdelen van het festival betrokken. Je gaat op zoek naar 20 kamerbewoners en 35 vrijwilligers die het net zo leuk vinden als jij om bij te dragen aan Stukafest Amsterdam. Je gaat langs bij de kamers, organiseert een vrijwilligers briefing en coördineert al deze betrokkenen in aanloop naar en tijdens het festival. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het regelen en coördineren van de Stukafood locaties. In deze functie heb je dus vooral heel veel contact met alle mensen die helpen Stukafest mogelijk te maken. Productie vergt daarbij behoorlijk wat planning en overzicht over alle zaken die geregeld moeten worden.

Pr-Coördinator
Als PR-coördinator ben je naast het bijhouden van de website, Facebook en Instagram bezig met het onderhouden van het contact met de pers en zorg je voor een offline en online promotieplan. Je gaat op zoek naar innovatieve manieren om nieuw en bestaand publiek te trekken. Hiervoor is het handig om ervaring te hebben met programma’s zoals Photoshop en InDesign, maar dit hoeft natuurlijk niet. Tijdens je functie zal je nauw samenwerken met de secretaris. Samen hebben jullie als doel Stukafest bekend te maken, en Stukafest Amsterdam op een mooie manier te presenteren. Het is een functie waarbij je goed contact moet hebben met de andere bestuursleden, je bent soms afhankelijk van wat andere aanleveren. Dit is leuk, maar maakt het soms ook een uitdaging. Je moet je flexibel kunnen opstellen en het een leuke uitdaging vinden om Stukafest Amsterdam groter te maken dan dat het al is!

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door