Vikings in Tibet

@Buurman en Buurman

Koop je tickets nu!

Biografie

Muziek

‘...like a hero out of some impossible mythology - of Indians in Iceland, of Vikings in Tibet’
- Aldous Huxley, Island (1962)

Het klinkt als een onwaarschijnlijke combinatie, maar Vikings in Tibet maakt juist goed gebruik van de tegenstrijdige elementen uit hun naam. Met een rauwe, ritmische slag banen zij een weg door wonderlijke, weidse sferen. In lijn met bands als Balthazar, Grizzly Bear en The National valt hun muziek te omschrijven als filmische indie met een droge groove.
De Groningse band werd opgericht door twee broers met Deense roots, die al snel een onbezorgde Engelsman tegen het lijf liepen en een drummer uit de noordelijke klei trokken. Samen besloten ze een eigen studio te bouwen in de catacomben van een verlaten universiteitscomplex. Hier werkten ze samen met producers Matthijs Herder en Geert van der Velde (The Black Atlantic) aan de opnames van hun eerste album. De plaat wordt gekleurd door een zekere rusteloosheid die ook in de titel weerklinkt. "Alchemy Ave." staat voor het persoonlijke pad dat iedereen bewandelt, onvermoeibaar strevend naar perfectie in een steeds chaotischere leefwereld. Terwijl we ons druk maken om wat er van ons moet worden, realiseren we ons niet wat we al zijn. We zijn allen alchemist, tevergeefs op zoek.
Deze rusteloze Vikings hebben hun zinnen gezet op het creëren van meer albums en het schaven aan een memorabele liveshow die even sfeervol als energiek is. Het mag dan onduidelijk zijn of de historische Vikingen ooit Tibet hebben bereikt, zeker is dat deze jongens op weg zijn naar onbekende wateren.

  • location

  • Buurman en Buurman
  • Hoogstraat 22
  • Enschede

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!