Bab Ad-daar

@Oostenburgerpark 124

Koop je tickets nu!

Biografie

Theater

Bab Ad-daar is een huis en de deur staat altijd open.

Bab Ad-daar is een warm huis (bij het NNT – Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni ), waar nieuwkomers in Nederlands  welkom zijn. Een plek waar wordt gedanst, muziek gespeeld en theater gemaakt, een plek waar bruggen worden gebouwd om nieuwkomers in contact te brengen met professionals in het culturele veld.

 

Het Lot
Het lot is een op waarheid gebaseerd verhaal dat je kan inspireren, het wordt verteld door echte mensen, vluchtelingen. Deze sterke mensen zijn geen professionele acteurs, wel zijn ze allemaal hun land ontvlucht. Omdat ze op een plaats in de wereld verbleven waar het niet veilig was, waar ze weg moesten. Op de vluchtreis maakten ze moeilijke en zware situaties mee, daar vertellen ze over in deze voorstelling.
De naam van de voorstelling, ‘Het Lot’ is ontstaan vanuit het idee dat er een macht bestaat waar men geen controle over heeft. Die macht beïnvloedt de loop van het leven en kan voor chaos zorgen. Gisteren was ik in Syrië; vandaag ben ik in Nederland, vorig jaar was ik gezond, dit jaar heb ik kanker. Niemand weet hoe of waarom deze dingen gebeuren of wie er verantwoordelijk voor is.
“Als ik de keuze had gehad was ik naar Nederland gekomen als tourist, voor mijn werk of als student, maar niet als een vluchteling. Maar ik had geen keuze, het lot stuurde mij.”
Het lot bestaat uit 6 scenes die met elkaar zijn verbonden. Iedere scene heeft zijn eigen smaak, verhaal, en emoties. De vertellers worden begeleid met livemuziek, afkomstig uit het Midden-Oosten.

  • location

  • Oostenburgerpark 124
  • Amsterdam

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door