Stukafest zoekt enthousiaste besturen in Den Haag, Maastricht en Leeuwarden!

Zondag 06-05-2018

Stukafest zoekt organisatietalent om
Stukafest Maastricht, Den Haag en Leeuwarden op te zetten

Stukafest is een festival dat in de studentenkamers van 15 verschillende studentensteden wordt georganiseerd in de maand februari. Dit ééndaagse festival is multidisciplinair, wat bekent dat theater, dans, muziek, cabaret, poëzie, kunst en cultuur een podium krijgen tijdens het festival. Iedere stad heeft een eigen bestuur, die verantwoordelijk is voor de invulling van het programma, de promotie, fondsen- en sponsorwerving en boekhouding. De besturen krijgen de kans om hun eigen, plaatselijke festival te organiseren.

Bekijk hier de aftermovie van Stukafest Zwolle.

Stichting Stukafest is op zoek naar studenten met organisatietalent die, samen met een hecht team, zich willen storten op het verwezenlijken van Stukafest Den Haag, Stukafest Maastricht en Stukafest Leeuwarden.

Ervaring binnen de culturele sector is geen vereiste; doorzettingsvermogen, ambitie en visie een must.

397cb6b3-a633-4f22-a414-deffb2ee90fb 82562e1b-c2f1-48f1-81a1-3d6d95fb8829

Als bestuur ben je een team dat samen tot het uiterste gaat om Stukafest het mooiste festival van het land te laten worden. Je steunt elkaar door dik en dun en je hebt bovendien de grootste lol.

Om Stukafest mogelijk te maken zijn we op zoek naar enthousiastelingen die één of meer van deze bestuursfuncties willen bekleden in de steden:

Voorzitter
Ben jij iemand die van aanpakken weet en zorgt dat de groepscohesie goed is? Iemand die inspireert, bijstuurt, kan creëren en delegeren. Dan spreekt het voorzitterschap voor Stukafest Maastricht jou misschien aan. Samen met jouw team ga jij Stukafest Maastricht weer op de kaart zetten. Als motivator zorg jij dat de editie van 2019 het brede scala in de sector kunst en cultuur van Maastricht een prachtig platform heeft om zich te presenteren. Jij als bewaker van de grote lijnen binnen Stukafest Maastricht hebt ook contact met Stukafest Landelijk. Tevens bereid en zit je vergaderingen voor.
Programmeur
Jij staat bekend als ontdekker van genot en iemand die je vrienden er maar wat vaak over vertelt. Je passie en oog voor nieuwe ontdekkingen verdient dan toch een platform? Ga dan aan de slag als programmeur van Stukafest Maastricht. Je laat iedereen in de omgeving Maastricht smullen van jouw ontdekking uit de regio. Tegelijk waarborg je de kwaliteit van het programma en zorg je voor een breed, multidisciplinair programma. Daarnaast onderhoud je contact met artiesten en boekingskantoren.

PR manager
Jij bent helemaal van deze tijd. Snapchat, Facebook, Instagram zijn voor jou niet vreemd en je bent er ook graag mee in de weer. Bijhouden van deze kanalen zijn dan voor jou meer plezier dan must, daarnaast ben je goed in plannen en kan je een promotie strategie bedenken en uitwerken.
Penningmeester
Zijn cijfers jouw ding en wilde je altijd al de beheerder van het grote geld zijn. WOEHOE!!! Het opstellen van begrotingen en realisaties is voor jou peanuts. Je kan overzichtelijk werken en bewaart de Stuka schatkist. Of wil je juist deze vaardigheden vergroten? Dan is deze positie beslist iets voor jou.

Kamer coördinator
Als kamer coördinator ben je verantwoordelijk voor het regelen van de studentenkamers waar de optredens van de artiesten plaatsvinden. Van piepkleine slaapkamers waar singer-songwriters tot hun recht komen tot enorme woonkamers waar dansers helemaal los kunnen.
Jij weet studenten te overtuigen hun kamer open te stellen voor publiek. Daarnaast onderhoud je goed contact met de kamerhoofden en zorg je ervoor dat alles op de locaties is geregeld op de dag van het festival.

Acquisiteur 
Jij bent een verkoper in hart nieren en weet als geen ander hoe je een product moet verkopen. Als werver en verkoper van Stukafest Maastricht ga jij fondsen/sponsors ervan overtuigen dat hun geld Stukafest waard is. Je bent creatief en een kei in onderhandelen en weet als geen ander om de visie van Stukafest over te dragen op de fondsen.

Wat biedt Stukafest jou?

  • De kans om je eigen festival te organiseren
  • Het opdoen van unieke vaardigheden
  • Uitbreiden van je netwerk
  • Workshops en bootcamps waar je unieke kennis opdoet
  • Plezier binnen een hechte groep
  • 80 enthousiaste collega’s verspreidt over 14 steden

Heb je je roeping gevonden in één van bovenstaande functies? Mail dan je motivatie naar info@stukafest t.n.v. Robin Van Der Sluis.