Stukafest Leeuwarden is looking for a new board!

Dinsdag 14-04-2020

Stukafest Leeuwarden zoekt een nieuw bestuur, lees hieronder welke functie wat inhoudt. We zoeken cultureel ingestelde studenten die naast hun studie gemotiveerd zijn om een succes te maken van de tweede editie van Stukafest in Leeuwarden!

Aarzel niet langer en stuur je motivatiebrief naar stukafestleeuwarden@gmail.com, dan nemen we contact met je op!

Wat Stukafest te bieden heeft:

  • Een hoop nieuwe contacten in de culturele sector
  • Interessante workshopdagen vanuit Stukafest Nederland
  • De unieke kans om zelf een festival te organiseren in jouw studentenstad!
  • Super veel nieuwe ervaringen, die natuurlijk ook nog eens leuk op je cv staan
  • En natuurlijk een hele hoop plezier

Programmeur:

Voel jij de passie om een vette programmering voor Stukafest 2021 neer te zetten? Misschien is de nieuwe programmeur van Stukafest Leeuwarden dit dan nu aan het lezen!

Je programmeert een stuk of acht acts in verschillende studentenkamers van Leeuwarden. Je houdt hierbij rekening met een grote diversiteit aan kunst en cultuur. 40% van deze acts is muziek en de andere 60% kun je voor theater, poëzie, cabaret, dans, beeldende kunst, performance art of andere kunstvormen inzetten.

Als programmeur ga je op zoek naar toffe en passende acts en heb je digitaal en telefonisch contact met artiesten en eventuele boekers van acts. Je onderhandelt over gages en je houdt het begrotingsbudget in de gaten. Je bespreekt met de artiesten het promotiemateriaal en facts over de dag zelf. Ook zorg je dat de dag zelf zo goed mogelijk verloopt door informatie callsheets te maken en mee te werken aan het productiedraaiboek.

Verder kun je gezellige telefoontjes en grappig mailcontact met artiesten en kunstenaars verwachten, een veel groter netwerk aan boekers, coole acts, muzikanten en ontmoet je tijdens de bootcamps die door Stukafest Nederland worden georganiseerd hele interessante mensen door heel het land!

Penningmeester & Acquisiteur:

Ben jij handig met geld? Weet jij altijd van alles te hosselen? Dan is deze functie voor jou!

Als acquisiteur ben je verantwoordelijk om het geld binnen te halen om Stukafest mogelijk te maken; je schrijft fondsen aan en gaat op zoek naar sponsoren en bedrijven om mee samen te werken. Met jouw enthousiasme laat je iedereen kennis maken met Stukafest en zorg je voor de tofste samenwerkingen en deals.

Als penningmeester behoud je het overzicht van al het geld dat binnen komt en er weer uit gaat, je maakt een begroting en zorgt er voor dat alle plannen ook werkelijkheid kunnen worden. Geen ervaring met boekhouding? No stress, dat komt wel goed. Penningmeester staat overigens ook super goed op je CV ;).

De combinatie van deze twee taken is echt perfect; jij bent namelijk helemaal op de hoogte van alle financiële zaken en bent daardoor een cruciale schakel in het team. Kortom; hou je van alles wat met geld te maken heeft, werk je georganiseerd en professioneel en ben jij klaar om Stukafest 2021 te organiseren? Schrijf dan op deze functie!

Kamer- & vrijwilligerscoördinator:

Zie jij jezelf als een sociaal mens en houd jij al je contacten altijd warm? Dan is de rol als kamer- en vrijwilligers coördinator geknipt voor jou!

Allereerst ga je op zoek naar gastvrije mensen die het tof vinden 1 avond hun kamer om te toveren tot podium. Wanneer je ze hebt gevonden maak je tijd voor een kop koffie/thee bij deze potentiele kamer hosts en verzamel je ondertekende contracten. Wanneer je genoeg kamers hebt weet jij hoe je alle informatie het best over kunt brengen. Zo weten de hosts wat zij ze weten wat zij kunnen verwachten en weten zij wat Stukafest verwacht van hun.

Daarnaast ga je op zoek naar vrijwilligers, die taken uit de handen van het bestuur kunnen nemen. We hebben vrijwilligers nodig op de avond zelf, maar ook zeker in de voorbereidingen kun je extra handen gebruiken. Denk aan het rondbrengen van flyers en posters, promotiestunts en knutselavonden. Als vrijwilliger coördinator organiseer je dit soort leuke bijeenkomsten en zorg je ervoor dat iedereen weet wat hij/zij moet doen, waar dat is en hoe laat zij worden verwacht.

PR & Marketing coördinator:

Ben jij creatief, communicatief sterk en weet jij mensen altijd over te halen om wél naar je feestje te komen? Dan ben jij een geschikte PR- en Marketing coördinator!

Als hoofd-promotie ben je verantwoordelijk voor alle on- en offline promotie voor Stukafest, dit betekent dat je in feite het visitekaartje van het festival vormgeeft. Je bent de Social Media eindbaas, waar je alle content voor verzamelt en maakt. Je neemt hierin een actieve houding aan en je houdt goed in de gaten waar de doelgroep uithangt en hoe je die het beste kunt bereiken. Ook ontwerp je de posters, flyers en zelfs programmaboekjes. Daarvoor krijg je richtlijnen vanuit Stukafest Nederland, maar er is meer dan genoeg ruimte voor je creativiteit!

Verder schrijf je een promotieplan, waarin je alle plannen voor promostunts en Social Media content verwerkt. Hierover houd je nauw contact met de penningmeester, en zorg je dat je binnen het begrootte budget voor de promo blijft. Tot slot schrijf je een persbericht (of meer, ook voor preview-evenementen) en zorg je dat deze terechtkomen bij relevante pers, om je publiek te vergroten.

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door