Leonard Linden – donderdag

@Wolmaransstraat 16

Koop je tickets nu!

Biografie

Beeldende kunstFilm

Op Stukafest laat Leonard Linden twee nieuwe tekenfilms zien. Beide films zijn handgetekend en gaan over de botsing tussen werkelijkheid en illusie. ‘’4 Walls with 1 Brick’’ gaat over een jongen die wegvlucht in zijn fantasie. ‘’On A Mission’’ gaat over twee mensen die op afstand contact met elkaar proberen te krijgen.
Leonard maakt schilderijen, collages en tekenfilms. Daarin combineert hij zijn herinneringen aan de media tot nieuwe composities. Zijn kunstwerken zijn visioenen van een persoon opgegroeid in een tijdperk gedomineerd door internet en televisie. Balancerend tussen satire, emotie en surrealisme.
Deels werkt hij expressief, vanuit zijn intuïtie, daarnaast ‘’hermanipuleert’’ hij zijn composities op een rationele manier. Daarom noemt hij zichzelf een onbetrouwbare kunstenaar: net zoals een acteur een rol speelt, en toch een persoonlijke uiting van gevoelens in deze rol legt, gebruikt hij zijn kunst als ‘’acteerwerk’’. Met titels van zijn kunst als reclameslogans.
Door onze beeldtaal denken wij meteen een beeld te snappen. Door zijn spel van oprechtheid en manipulatie wilt hij demonstreren hoe de media met deze beeldtaal onze realiteit kan beïnvloeden.

Leonard Linden was winnaar van de eerste Strijd om Stukafest.

  • location

  • Wolmaransstraat 16
  • Leiden

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door