Stukafest Utrecht 2022 line-up

Vrijdag 22-04-2022

Op 19 mei zullen negentien culturele acts in studentenkamers in de Utrechtse binnenstad optreden, waaronder hoofdact GINGE, rapper Babs op de Beat, post-punk/stoner-doom duo VULVA, spoken word van Mensen Zeggen Dingen en danscollectief FIDAMI/TI.

Bekijk de volledige line up van Stukafest Utrecht:

Muziek: 

De in Utrecht gevestigde GINGE (hoofdact) verwondert mensen met haar zwoele en scherpe sound. Geïnspireerd door artiesten als Joy Crookes, Mahalia en Snoh Aalegra is GINGE haar muziek een cocktail van RnB, pop en neo-soul.

Babs op de Beat is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd.

De Voorkamer is een plek om andere culturen te ontmoeten; een plek om erbij te horen, een veilige plek voor nieuwe ervaringen. Ze verbinden verschillende culturen op een persoonlijk niveau door gebruik te maken van creativiteit en de talenten van de community.

De muziek van KEEK typeert zich door eerlijke en persoonlijke teksten overgoten met een jazzy hiphopsausje. Laat je meenemen in de intieme relaxte en sfeervolle eigen wereld van KEEK.

LowAddictsSoundsystem is een krachtige, warme, elektronica-act die beweegt tussen house, pop en trip-hop. De typische Lowaddicts-ambiance zorgt voor zowel de behoefte om te dansen als voor het gevoel van wegdromen op een warme zomeravond.

In de sets van Joshka & Minka hoor je verrassende techno, electro & rave: ≠ slappe hap en >130 bpm. Niet grimmig maar ook niet gezellig.

Simplify bestaat uit de basisschoolvriendinnen Edine (zang) en Janneke (zang en gitaar). Hun zelfgeschreven Nederlandstalige nummers zijn oprecht, dromerig en intiem.

VULVA is een Rotterdams post-punk/stoner-doom duo bestaande uit Kim Hoorweg (bas/vocals) en Nadya van Osnabrugge (drums/vocals). Tijdens de set gaat het van trage slepende riffs naar repetitieve snelle herrie. Het geschreeuw en gegil van VULVA zet je aan het denken en bewegen.

De 5-koppige band FLÖ uit Utrecht is de winnaar van Battle of the Bands en maakt een aanstekelijke mix van catchy popmuziek en funky grooves.

Dans: 

In FIDAMI/TI ontmoet je twee individuen, beide verschillend en hetzelfde. De vraag die zij zichzelf en elkaar stellen: hoe kan je een ander vertrouwen, als je jezelf niet vertrouwt?

Spoken word: 

Sapspeaks is the collaborative effort of poet and performer Naomi Collier Broms and composer George Demetriou. In their practice, the duo experiments with impressions of the mundane, using fragments of daily life as a starting point from which to spiral into increasingly surreal visions

Mensen Zeggen Dingen zal ook dit jaar weer een optreden verzorgen. Meer informatie over de inhoud volgt. 

Film:

Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is hét LHBTQIA+ filmfestival in Utrecht en zet zich in om diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid tijdens hun festival te waarborgen. Dit jaar zullen zij Stukafest van één van hun filmvertoningen voorzien.

Thomas Bunt investigates the escapism of gathering collectively in the night. He manifests collectivity through the act of daydreaming, encouraging his audience to morph into the spaces we would rather be.

Theater: 

In DWARSLIGGERS de musical gaan De Amazones de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een klimaatactivist. Een strijd waarin angst, euforie, schaamte, hoop, depressie en liefde elkaar continu afwisselen.

Het debuut van ROES heet We zullen wel zien waar we terechtkomen en is een muzikale vertelling, met een scherp feministisch randje en vol existentiële thema’s en confrontatie met het verleden. 

Tijdens een show van TSGP val je van de ene verbazing in de andere. Deze voorstelling belooft een improvisatiespektakel te worden waarbij het publiek een actieve rol speelt. 

Theateract verzorgd door een HKU-studente. Meer informatie over deze act volgt. 

Cabaret: 

Tom Lash stond in 2012 op z’n 18e in de finale van cabaretfestival Cameretten als jongste finalist ooit. Sindsdien maakte hij twee avondvullende cabaretvoorstellingen, stond hij op Theaterfestival de Parade met een voorstelling die hij samen met schrijver Ronald Giphart maakte en schreef hij een flinke stapel columns voor o.a. NPO Radio 1.

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door