Stukafest Zwolle zoekt een nieuw bestuur!

Donderdag 25-03-2021

Stukafest Zwolle zoekt een nieuw bestuur, lees hieronder welke functie wat inhoudt. We zoeken cultureel ingestelde studenten die naast hun studie gemotiveerd zijn om een succes te maken van de volgende editie van Stukafest in Zwolle!

Aarzel niet langer en stuur je motivatiebrief naar zwolle@stukafest.nl, dan nemen we contact met je op!

Wat Stukafest te bieden heeft:

  • Een hoop nieuwe contacten in de culturele sector
  • Interessante workshopdagen vanuit Stukafest Nederland
  • De unieke kans om zelf een festival te organiseren in jouw studentenstad!
  • Super veel nieuwe ervaringen, die natuurlijk ook nog eens leuk op je cv staan
  • En natuurlijk een hele hoop plezier

 

Voorzitter

Geen bestuur zonder voorzitter! Ben jij de nieuwe voorzitter van Stukafest Zwolle? De belangrijkste taak van een voorzitter is het contact met het bestuur. Jij zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen, taken goed en op tijd worden uitgevoerd en iedereen gemotiveerd blijft (ook jezelf!). Je bent de rots in de branding van het bestuur: wanneer de stresslevels stijgen, bewaar jij de rust en het overzicht. De voorzitter zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord voelt en er een goede compromissen worden gevonden. Je bent een echte all rounder, die alle aspecten van het organiseren van een festival interessant vindt! De voorzitter werkt nauw samen met de secretaris.

 

Secretaris

Houd jij van orde en structuur? Dan ben jij misschien wel de nieuwe secretaris die we zoeken! In deze functie houd jij je bezig met alle voorkomende secretariële, administratieve en organisatorische werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor agenda,- en mailboxbeheer, correspondentie, telefoonverkeer en de voorbereiding van vergaderingen. Als secretaris zorg je voor het overzicht en help je iedereen waar nodig. De secretaris werkt nauw samen met de voorzitter en ondersteunt, waar nodig, bij andere functies.

 

Programmeur:

Voel jij de passie om een vette programmering voor Stukafest 2022 neer te zetten? Misschien ben jij dan wel geschikt als de nieuwe programmeur van Stukafest Zwolle!

Je programmeert tien tot vijftien acts in verschillende studentenkamers van Zwolle. Je houdt hierbij rekening met een diversiteit aan kunst en cultuur en de verhouding (40%-60%) tussen muziek en de andere kunstdisciplines. Het leuke hierin aan is dat je helemaal zelf (en het team) kunt bepalen hoe je het line-up eruit komt te zien. Van poëzie, cabaret en dans tot beeldende kunst, performance art of andere kunstvormen inzetten.

Als programmeur ga je op zoek naar deze toffe en passende acts en heb je digitaal en telefonisch contact met artiesten en eventuele boekers van acts. Je onderhandelt over gages en je houdt het begrotingsbudget in de gaten. Je bespreekt met de artiesten het promotiemateriaal en facts over de dag zelf. Daarnaast programmeer je de line-up voor de Stukafest Afterparty en werk je nauw samen met de productiecoördinator om het festival in goede banen te leiden.

Verder kun je gezellige telefoontjes en grappig mailcontact met artiesten en kunstenaars verwachten, een veel groter netwerk aan boekers, coole acts en muzikanten.

 

Acquisiteur:

Weet jij altijd van alles te hosselen?

Als acquisiteur ben je verantwoordelijk om het geld binnen te halen om Stukafest mogelijk te maken; je schrijft fondsen aan en gaat op zoek naar sponsoren en bedrijven om mee samen te werken. Met jouw enthousiasme laat je iedereen kennis maken met Stukafest en zorg je voor de tofste samenwerkingen en deals. De penningmeester en acquisiteur zijn samen financieel verantwoordelijk voor het festival.

 

Penningmeester:

Ben jij handig met geld? Dan is een van deze functies iets voor jou!

Als penningmeester behoud je het overzicht van al het geld dat binnen komt en er weer uit gaat, je maakt een begroting en zorgt er voor dat alle plannen ook werkelijkheid kunnen worden. Geen ervaring met boekhouding? No stress, dat komt wel goed. Penningmeester staat overigens ook super goed op je CV ;). De penningmeester en acquisiteur zijn samen financieel verantwoordelijk voor het festival.

 

Productiecoördinator:

Zie jij jezelf als een sociaal mens en houd jij al je contacten altijd warm? Dan is de rol als productiecoödinatorgeknipt voor jou!

Je gaat op zoek naar gastvrije studenten met (grote) studentenkamers en culturele prachtplekken in de binnenstad Zwolle die je kunt omtoveren tot podium. Je maakt afspraken en op de avond zelf zorg je ervoor dat het hele festival op rolletjes loopt. Daarnaast ga je op zoek naar vrijwilligers, die taken uit de handen van het bestuur kunnen nemen. We hebben vrijwilligers nodig op de avond zelf, maar ook zeker in de voorbereidingen kun je extra handen gebruiken. Denk aan het rondbrengen van flyers en posters, promotiestunts en knutselavonden. Je zorgt ervoor dat iedereen weet wat hij/zij moet doen, waar dat is en hoe laat zij worden verwacht. De productiecoördinator werkt veel samen met de programmeur.

 

PR & Marketing coördinator:

Ben jij creatief, communicatief en tekstueel sterk en weet jij mensen altijd over te halen om wél naar je feestje te komen? Dan ben jij een geschikte PR- en Marketing coördinator!

Als PR- en Marketing coördinator ben je verantwoordelijk voor alle on- en offline promotie voor Stukafest, dit betekent dat je in feite het visitekaartje van het festival vormgeeft. Je bent de Social Media eindbaas, waar je alle content voor verzamelt en maakt. Je neemt hierin een actieve houding aan en je houdt goed in de gaten waar de doelgroep uithangt en hoe je die het beste kunt bereiken. Ook ontwerp je de posters, flyers en zelfs programmaboekjes. Daarvoor krijg je richtlijnen vanuit Stukafest Nederland, maar er is meer dan genoeg ruimte voor je eigen creativiteit!

Verder schrijf je een communicatieplan waarin je de contentplanning, social mediastrategieën en alle plannen voor promostunts verwerkt. Hierover houd je nauw contact met de penningmeester, en zorg je dat je binnen het begrootte budget voor de promo blijft. Tot slot schrijf je een persbericht (of meer, ook voor preview-evenementen) en zorg je dat deze terechtkomen bij relevante pers, om je publiek te vergroten.

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door